Vi anbefaler

Prag links

Taxiservices i Prag


Taxichaufførernes kontrol var skuffende, næsten halvdelen af dem er ikke troværdig

Næsten halvdel af de kontrollerende taxichauffører i Tjekkiet overtræder forskrifterne. Blandt de mest kendte overtrædelser er det, at kunderne ikke bliver rigtig informeret om priser, dernæst er det ågerpriser, ikke rigtig afregning samt beskidt handelspraksis er heller ikke en undtagelse. Den Tjekkiske handelsinspektion har i løbet af andet kvartal 2009 kontrolleret 144 taxivogne, hvor af 59 af dem har overtrådt forskrifterne.

„I 13 tilfælde blev der pålagt en bøde på stedet til en samlet sum af 19 tusind CZK. I 20 tilfælde blev der startet en undersøgelse af chaufføren og i et tilfælde har én chauffør brugt et ikke godkendt taxameter med forkert prisafregning.

Vigtige

kundeinformationer:

Hver taxi skal være udstyret med et fastgjort taglysskilt med overskrift TAXI.

På begge fordøre skal taxien være markeret med registreringsnummer, firmaets navn, pris med grundsatspris, kilometerpris og beløbet per minut for ventetid. Disse priser skal være identiske med dem, chaufføren har indstillet på taxameteret.

Det anbefales at bestille taxien gennem taxicentralens nonstopservice, hvor det er muligt at informere sig om kørsel og pris i forvejen.

Efter endt kørsel er chaufføren forpligtiget til at udfærdige et korrekt og fuldt udfyldt bon for betalingen. Dette bevis skal være udskrevet fra taxameterets printer.